Categories
Uncategorized

Persbericht lancering Nxt

De officiële lancering van Nxt, de tweede generatie cryptovaluta is begonnen!Nxt Generation of Cryptocurrency

3 januari 2014

Als eerste in zijn soort breekt NXT met de altcoins door de eerste 100% Proof-of-Stake (PoS) te implementeren, ecologisch verantwoord te zijn, volledig gedecentraliseerd te werken en snel te zijn. NXT biedt geavanceerde functies zoals directe transactiebevestigingen, een gedecentraliseerde DNS en handel en zgn. “Transparant Mining”.

NXT is de digitale munt die een klasse apart is. Met de eerste totaal nieuwe en 100% Proof-of-Stake code, is NXT geen altcoin die gebaseerd is op Bitcoin. NXT kiest een andere benadering en lanceert een aantal baanbrekende features en zal er daar nog meer aan toevoegen na de aanvankelijke lancering. Tegelijk met de lancering geeft NXT de broncode vrij aan het grote publiek.

NXT is 100% PoS, wat betekent dat er geen “mining” in de bekende zin van het woord plaatsheeft. NXT wordt verdiend doordat clients transactiekosten innen voor het veiligstellen van het netwerk en het verwerken van de transacties. Dit betekent dat “minen” 100% groen (energiezuinig) en milieuvriendelijk is en geen enorme hoeveelheden electriciteit verspilt om het netwerk te onderhouden zoals dit bij Bitcoin het geval is.

NXT is de eerste munt die directe transacties aanbiedt door “Transparent Mining” te gebruiken. Dit is een nieuw algoritme dat NXT in staat stelt het wachten op bevestigingen te elimineren terwijl het nog steeds uitermate veilig blijft. Transparent Mining zorgt er voor dat NXT een transactiesnelheid vergelijkbaar met VISA of Mastercard kan bereiken, met het voordeel dat transacties via NXT anoniem blijven.

NXT biedt andere diensten waaronder het gedecentraliseerde Aliassysteem (DNS). In dit systeem kunnen gebruikers een NXT alias registreren die naar een URI (Universal Resource identifier) verwijst. Deze URI kan van alles zijn: een webadres, een NXT-accountnummer, een emailadres of zelfs een telefoonnummer. Als je een webbrowser gebruikt die aliassen kan verwerken kun je “nxt: [Alias] invoeren, wat je naar de aangegeven URI zal leiden, zoals bijvoorbeeld nxt:google je naar http://www.google.com kan leiden. Op dit momen zijn er plugins verkrijgbaar die Safari, Chrome en Firefox in staat stellen met NXT-aliassen te werken.

Bitcoin is ooit beschreven als gedecentraliseerd programmeerbaar geld. NXT kan omschreven worden als iets als een gedecentraliseerde programmeerbare economie met een ingebouwde geldfunctie. NXT staat op dit moment zevende op coinmarketcap.com met een geschatte waarde van $ 43,5 miljoen. NXT begint de nieuwe generatie cryptovaluta als eerste echte afstammeling van Bitcoin.

Voor meer informatie: www.nxtcrypto.org
Nxt exchanges: www.dgex.com; www.nxtchg.com
Source code: https://bitbucket.org/JeanLucPicard/nxt-public/src
NXT Thread op Bitcointalk: https://bitcointalk.org/index.php?topic=345619.0

Share this Post